Hírek, események,programok / Perenyei Aranyhíd Óvoda felújítása és korszerűsítése

Perenyei Aranyhíd Óvoda felújítása és korszerűsítése

2019.05.13.Európai Uniós forrás segítségével a meglévő óvoda felújítására és korszerűsítésére került sor Perenye községben, a TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00014 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 63,95 millió Forint támogatásban részesült.

 

 

Perenye Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló projekt megvalósítása, ezáltal a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.

A tervezett fejlesztés megvalósításával, a felújítással és bővítéssel egy minden igényt kielégítő óvoda állna rendelkezésre, így az hosszú távon is fenntartható társadalmi hatásokat, lakossági igényeket indukál. A helyben való gyermekelhelyezéssel lehetővé válik a fiatal szülők – elsősorban a nők – munkaerőpiacra való visszatérése, integrációja. Ezek alapján a projekt eredménye hatással lesz a térségben élők életszínvonalának javítására, a lakosság jövedelmi és elégedettségi szintjének növelésére, így a hosszú távú társadalmi fenntarthatóság biztosított.

 

A kedvezményezett neve: Perenye Község Önkormányzata

 

A projekt címe: A perenyei Aranyhíd Óvoda felújítása és korszerűsítése

Megvalósítás helyszíne: 9722 Perenye, Jókai Mór u. 19.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 4.– 2019. május 13.

Beruházás összköltsége: 71 067 997 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 63 949 797 Ft

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A projekt során az óvoda épületének teljes körű infrastrukturális felújítása és új épületrésszel való bővítése valósult meg. A meglévő, régi nyílászárók, a tetőfedés cseréje és a tetőszerkezet felújítása is megtörtént. A födémszerkezet és a falak hőszigetelése is a korszerűsítés részét képezte. A gépészeti és villamos berendezések teljes cseréjére került sor a projekt keretében.

Az épület tornaszobával és a vonatkozó szabványban előírt kiszolgáló helyiségekkel bővül.  Az új helyiségek az épülethez két helyen csatlakozó új, földszintes épületrészekben kaptak helyet. A bővítés során az épületegyüttes az utcában kialakult beépítéshez illeszkedően oldalhatáron álló beépítésűvé vált. A meglévő épületben tervezett felújítások és átalakítások során a gyermeköltöző és a konyha áthelyezése, illetve a csoportszoba felújítása és bővítése történt meg.

Az épületbe megújuló energiaforrásként napelemeket helyeztünk el. így az intézmény energiaigényének egy részét megújuló energiaforrásból biztosítani lehet.

A tervezett építési munkákkal együtt az épület komplex akadálymentesítésére is sor került.

 

 

További információ kérhető:

Imre Viktória, polgármester

06-94-511-843


« Vissza az előző oldalra!

Önkormányzat Perenye - Magyar