Köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató, Tisztelt Olvasó! 

Imre Viktória

Nagy szeretettel köszöntöm Perenye község honlapján! Örömmel tölt el, hogy kicsi – de annál szebb falunk felkeltette érdeklődését. Bízom benne, ha pillanatnyilag csak virtuálisan ismerkedik településünkkel, a későbbiekben késztetést fog érezni arra, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk! 

Vendégszeretet, nyugalom és béke, csodálatos természeti környezet, hagyományaira büszke és azt ápoló faluközösség Perenye fő ismertetőjelei. Mindezekről személyesen is meggyőződhet színvonalas, családias rendezvényeink résztvevőjeként is, úgy mint: farsangi jelmezbál, passiójáték, feltámadási örömtűz, gyermeknap, májusfaállítás, falunap, főző-show és verseny, szüreti mulatság, Mikulás és Jézuska várás, Betlehemezés, Luca napja, vagy ha velünk tart fogadalmi zarándoklatunkra. 

 

- A falu lakóit 1849-ben, a szabadságharc leverése után súlyos kolerajárvány tizedelte meg. Római katolikus lakossága ekkor fogadalmat tett: ha elmúlik a járvány, minden év szeptemberének utolsó vasárnapján (a fájdalmas Szűz Anya ünnepét követő 2. vasárnap) elzarándokol Szent Vid kápolnájába. Azóta is minden család részéről legalább egy fő gyalogosan részt vesz a búcsújáráson. - 

Településünk az itt lakók és az ide látogatók számára is ideális lehetősét nyújt kikapcsolódásra, nyugodt pihenésre. Földrajzi fekvéséből adódóan kiváló kiinduló pontja lehet az Alpokalja felfedezőinek, a túrázás vagy éppen a fürdőzés szerelmeseinek. Ausztria festői határ menti falvai, Kőszeg történelmi városa, a gyógy- és wellness fürdőiről híres Bük és Sárvár, valamint Szombathely, a 2000 éves, megyei jogú város mind egy órán belül elérhetők autóval. 

Jó böngészést kívánok mindenkinek! 

A mielőbbi viszont látás reményében, tisztelettel: 

 

Imre Viktória   
polgármester

 

Önkormányzat Perenye - Magyar