Pályázatok / A Perenyei Aranyhíd Óvoda Felújítása és Korszerűsítése

A Perenyei Aranyhíd Óvoda Felújítása és KorszerűsítéseA Perenyei Aranyhíd Óvoda Felújítása és Korszerűsítése

 

2017.| 06. | 04.

 

Sajtóközlemény         

a perenyei aranyhíd óvoda felújítása és korszerűsítése

 

Európai Uniós forrás segítségével a meglévő Aranyhíd Óvoda felújítására és bővítésére került sor Perenye községben, a TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00014 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésévelcímű pályázati kiírására benyújtott projekt 50 millió Forint támogatásban részesült.

 

Perenye Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló projekt megvalósítása, ezáltal a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.

A tervezett fejlesztés megvalósításával, a felújítással és bővítéssel egy minden igényt kielégítő óvoda állna rendelkezésre, így az hosszú távon is fenntartható társadalmi hatásokat, lakossági igényeket indukál. A helyben való gyermekelhelyezéssel lehetővé válik a fiatal szülők – elsősorban a nők – munkaerőpiacra való visszatérése, integrációja. Ezek alapján a projekt eredménye hatással lesz a térségben élők életszínvonalának javítására, a lakosság jövedelmi és elégedettségi szintjének növelésére, így a hosszú távú társadalmi fenntarthatóság biztosított.

 

A kedvezményezett neve: Perenye Község Önkormányzata

 

A projekt címe: A perenyei Aranyhíd Óvoda felújítása és korszerűsítése

Megvalósítás helyszíne: 9722Perenye, Jókai Mór u. 19.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 4.– 2018.szeptember 28.

Beruházás összköltsége: 50 000 000Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 50 000 000Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A projekt során az óvoda épületének teljes körű infrastrukturális felújítása és új épületrésszel való bővítése valósul meg. A meglévő, régi nyílászárók, a tetőfedés cseréje és a tetőszerkezet felújítása is megtörténik. A födémszerkezet és a falak hőszigetelése is a korszerűsítés részét képezi. A gépészeti és villamos berendezések teljes cseréjére kerül sor a projekt keretében.

Az épület tornaszobával és a vonatkozó szabványban előírt kiszolgáló helyiségekkel bővül.Az új helyiségek az épülethez két helyen csatlakozó új, földszintes épületrészekben kapnak helyet. A bővítés során az épületegyüttes az utcában kialakult beépítéshez illeszkedően oldalhatáron álló beépítésűvé válik. A meglévő épületben tervezett felújítások és átalakítások során a gyermeköltöző és a konyha áthelyezése, illetve a csoportszoba felújítása és bővítése történik meg.

Az épületbe megújuló energiaforrásként napelemeket terveztünk beépíteni. így az intézmény energiaigényének egy részét megújuló energiaforrásból biztosítani lehet.

A tervezett építési munkákkal együtt az épület komplex akadálymentesítésére is sor kerül.

 

 

További információ kérhető:

Imre Viktória, polgármester

06-94-511-843Csatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

Önkormányzat Perenye - Magyar